Brillegalleriet i Aalborg – hjælp til tørre øjne

Er du en af dem, der lider af tørre øjne? Tørre øjne opstår som regel, fordi tåreproduktionen er nedsat, eller fordi tårerne fordamper for hurtigt. Det kan for nogle være et hyppigt og generende problem i dagligdagen, men der er heldigvis gode råd at hente. Hos os i Brillegalleriet i Aalborg kan du få vejledning, hvis du har brug for hjælp til tørre øjne.

Hvad skyldes tørre øjne?

Op mod en tredjedel af Danmarks befolkning lider eller er generet af tørre øjne. Det kan der være mange grunde til. Oftest hænger det dog sammen med det miljø, du befinder dig i – både på arbejdet og hjemme hos dig selv. Hyppige årsager til tørre øjne er:

  • Tørt og varmt indeklima
  • Meget brug af computerskærme
  • Rum med aircondition
  • Allergi
  • Øjenkirurgi
  • Sygdomme og vise typer af medicin

Der er flere ting, du selv kan gøre som hjælp til tørre øjne. Det er oftest helt små ting i dagligdagen, som du bare skal vænne dig til. Fx er det en god ide at være i et godt indeklima, undgå fugt fra madlavning og at være i et tilrøget lokale.

Skal du have hjælp til tørre øjne? Kontakt optiker i Aalborg

Som optiker i Aalborg kan vi assistere dig, hvis du gerne vil have bugt med tørre øjne. Med en undersøgelse kan vi hurtigt afgøre årsagen bag tørheden i øjnene. Herved kan vi hjælpe dig med enten øjendråber eller øjenøvelser, du kan bruge derhjemme. I nogle tilfælde kan et par nye briller eller kontaktlinser med en anden styrke også hjælpe. Ud fra undersøgelsen er det også muligt for os at bedømme, hvorvidt tørheden i dine øjne har noget at gøre med eventuelle sygdomme. Hvis det er tilfældet, hjælper vi dig straks videre med en behandling.